Letovanje u Paraliji

Paralia

Plaža u Paraliji

Paralia Katerini

2010. godina, 7 dana.

Auto na gas, još tri drugara, suhomesnati proizvodi iz Makedonije, pivo, more, sunce, po 110 Eura više nego dovoljno za beg od svakodnevnog posla i obavaza.

Savet kupiti gas u Srbiji, pa ponovo u Gevgeliji (Makedonija ili FYR Macedonia), autoput, 120 Km/h i časkom stižete u Paraliju.

Beše to subota 5. jun. U Paraliju smo stigli ujutru u 10h, dočekala nas kiša i 19 stepeni.  Vila Marija apartman 25Eura, spremili se da platimo 40 Eur-a, super je krenulo uštedeli smo nekoliko kartona piva. I to što smo uštedeli odmah iskoristismo odmah u super marketu. Pivo na promociji 49 euro centi, milina. Uzo 2l 14Eura još bolje. I tako se mi lepo zagrejasmo tog prvog hladnog dana.

Već sutradan sunce i čak 23 stepeni što je verujte sasvim dovoljno da čovek izgori kao rak. Ceo dan na plaži, pivce i uživancija.

Tako nekoliko dana, onda jedno pešačenje do Olympic Beach-a, upoznavanje sa dobrim ljudima iz Kragujevca, nazdravljanje, pevanje, skakanje u talase i onda povratak u Paraliju.

Nema da nema

U Paraliji ćaskanje sa prodavcima iz Bangladeša i Senegala, cenjkanje i pazarenje suvenira, pozdravljanje sa lepim Slovakinjama i srpskim penzionerima i polazak nazad kući.

Odmor kratak, mora da se radi i zaradi za sledeće letovanje. Možda ponovo Paralija, možda nešto drugo videćemo već.

Giros od 1,8 do 2,3 Eura, ručak u restoranu od 5-10Eura, pivo od 0,49 do 5 Eura, Afrički bubanj (drveni veći) 10-25Eura (10Eura kod Džeksona iz Senegala), ogroman upaljač od 2-4Eura (2 za 3Eura kod Bankadežana uz cenjakanje od 3 dana). Coca-Cola 2l 1,79-2,5 eura, hleb 0,80 …

Saldo: Svi živi i zdravi, ostalo nam para za provod kod kuće, malo “zagorele” kože na leđima i nosu i ispunjeno srce.

Toliko, pa se možda i vidimo sledeće godine 🙂