K.A.F. T-Rex – Zemun

Kluba američkog fudbala KAF „T-REX“ Zemun

Američki fudbal je u Srbiji veoma mlad sport. Iako postoji tek nekih osam godina, zabeležio je rezultate kao ni jedan sport do sada. Naime, u Srbiji je oformnjeno tridesetak klubova i svake godine se igra liga koja ima sve više gledalaca. Reprezentacija Srbije je učestvovala prošle godine na prvenstvu Evrope, a ove godine se očekuje učestvovanje juniora naše reprezentacije na istom takmičenju.

Da je interesovanje za ovim sportom u porastu, govori i činjenica da je nekoliko utakmica domaćeg prvenstva direktno prenošeno na televiziji, a neke su prenošene i u vidu snimka. Ove godine se pregovara sa Arena sport TV, kako bi ti prenosi bili učestaliji i kako bi se povećao broj samih prenosa.

Kao što sam već naglasio, naš klub je tek oformnjen (osnovan je 05.05.2009), a rešenjem Ministarstva za sport i omladinu broj 661-02-794/2009-03 od 28.05.2009.godine, dozvoljen mu je rad. Politika kluba je da se razvoj kluba prvenstveno osloni na rad sa najmlađim kategorijama (pionirima-flegovcima) i da se kroz razvoj ove vrste američkog fudbala afirmiše što veći broj dece i njihovo uključivanje u sportski način života. Zbog toga smo, kao klub, došli do zaključka da najmlađima NE NAPLAĆUJEMO ČLANARINU, kako bi roditeljima dece koja treniraju, maksimalno smanjili opterećenje na kućni budžet.

Naravno, u planu nam je osnivanje i juniorskog, a kasnije i seniorskog dela tima. Rad sa juniorima je počeo i nadamo se da ćemo na jesen imati i taj deo tima koji bi (u to vreme) bio uključen u juniorsku ligu Srbije.

Klub je u stalnoj potrazi za novim sponzorima tako da se svi zainteresovani mogu javiti na:

telefon 061/1165-083, e-mail  kaf.trex@gmail.com ili pismom na adresu: KAF „T-REX“, V. Nikolića 16, Zemun 11080.

Klub je članica Asocijacije američkog fudbala Srbije www.saaf.rs

Ove godine ćemo se takmičiti u Fleg ligi Srbije sa ekipom ,,flegovaca,,

Sam fleg se karakteriše BEZKONTAKTNOM igrom jer su u pitanju deca oba pola uzrasta od 10 do 16 godina,umesto klasičnog obaranja oni oko struka nose kajš sa dve zastavice (fleg) koje protivnički igrač treba da skine

Kao ekipa raspoređeni smo u grup ,,Jug,, sa nama se nalaze i Vukovi (Beograd),Gromovnici (Obrenovac),Vitezovi (Pirot)

po dve ekipe iz obe grupe će se takmičiti u plejofu za titulu šampiona Srbije

Takmičarski kalendar:

18.04 domaćin Vukovi Beograd

15.05 domaćin Gromovnici Obrenovac

29.05 Domaćin T-REX Zemun

12.06 Domaćin Vitezovi Pirot

Napominjemo da se na svakom ovom takmičenju igra princip svako sa svakim tako da na svakom takmičenju ima 4 utakmice

One comment